24 Temmuz 2008 Perşembe

Bağ güzeli yok olmuş !!!




Bağ güzeli yok olmuş kovan yalancı anaya kaçmıştı.Akşam üstü toplam 16 çerceve aldım 50 metre öteye götürüp şekilde görüldüğü üzere bütün çerceveleri silkeledim.Kovana yeni kabarmış petek koydum.Karniyoldan da dört tane larva transfer yaptım.Yarın bakacağım duruma.
İşlemi yaparken bir yağma başladı su serperek zor durdum nerdeyse savaş çıkıyordu Allah tan kurtardım.Bu zamanlar yağma açısından en tehlikeli zamanlar.
Biraz sağım yaptım ,fırsat bulursam tamamlayacağım.Bu sezon istediğim gibi geçmedi oğul olayından kaybettik, birde zayıflara zamanında takviye yapmadım geç kaldılar.Seneye inşallah daha dikkatli bir şekilde hazırlanacağız
Bu arada kafkas ta almış başını gitmiş? gitti para,uçtu :))


1 yorum:

HB dedi ki...

Yalancı ana yapmış koloniye larva vererek meme ürettirmek ve buradan çıkacak ananın yumurtlamasını beklemek sonuç vermeyecektir. Çünkü yalancı ana yapmış kolonilerde arısütü üretimi kabiliyetine haiz işçi arı sayısı çok azdır.

Silkeleme yöntemi ile yeniden oluşturduğunuz koloniye diğer güçlü bir koloniden çıkmak üzere olan kapalı yavrulu 1 çerçeve yavruyu mutlaka verin öncelikle.

Larvadan meme ürettirmek yerine diğer 2 zayıf koloninizi birleştirip, artan anaarıyı bu koloniye verin. Bu kolonideki düzen normale döndükten sonra ister bu koloniyle devam edin, isterseniz bu koloniye normal düzen kurulduktan sonra tekrar ana ürettirin.

Bağ güzeline nazar değmiş işte.
Ama kafkasa ne olduysa...