26 Ocak 2010 Salı

Oksalik Asit Buharlaştırma




Haftasonu inşallah oksalikasit buharlaştırma uygulamasını yapacağız.Uygulama anında sıcaklık en az 4-5 C olmalıki uygulama randımanlı olsun.

1-2 gram oksalik asit toz olarak üstten koyuluyor ( 1 gram yeterli oluyor kovanın durumuna göre) kapak kapandıktan sonra 3-4 dakika süreyle pürmüzle alet ısıtılıyor.Kovan girişindeki açık kalan yerler uygun malzeme ile kapatılıyor (bez,köpük v.b.) 10 dakika kapalı tutuluyor, işlem tamamdır.

Oksalik asiti damlatma uygulaması üst üste iki defa (mesela bir ay süre ) yapıldığında arılara olumsuz etki söz konusu olabilmesine karşın.Buharlaştırma uygulamasında kısa süre ara ile uygulama yapılabilmektedir.

Haftasonu video çekeceğim inşallah, ayrıyeten sisteme bir pompa entegre edildiğinde alınan verim daha yüksek olmaktdır.Devamı haftasonu inşallah :)

3 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

İsmail bey,insan isteyince hedefe varmak için değişik versiyonlar bulabiliyor,cihazdan arzuladığınız verimi almanızı ve kolaylıklar dilerim,inşallah video paylaşımı ile daha güzel anlaşılır yapılan iş.Kolay gelsin.

ali yener dedi ki...

ismail bey inşallah aletten istediğiniz verimi alırsınız ama benim fikrimi soracak olursanız uygulaması biraz zor gibi geliyor yani bir koloniye uygulama esnasında geçen süre bana biraz uzun geldi ama yinede varroaya karşı yaptığı etki daha önemli bildiğim kadarıylada kovanda hiç yavru olmaması gerekiyor ilacın etkisini gösterebilmesi için her ne olursa olsun inşallah denemelerinizde başarılı olursunuz saygılar

Kenbiloğlu dedi ki...

Temennileriniz için teşekkür ederim
haftasonu uygulamayı yapalım artıları eksileri paylaşırız inşallah

selamlar