14 Şubat 2010 Pazar

Oksalik Asit Buharlaştırma




Haftasonu oksalik asit buharlaştırma uyguladım birkaç kovanıma .Yeni cihazımı alman sitesinden kopya çektim .1-2 mg oksaliği iki üç dakika ısıttıktan sonra pompa ile çıkan buharın kovana daha iyi girmesini sağlıyoruz.İşlemden sonra kovan 10 dakika kapalı tutuluyor.

Bu arada pürmüzü verimli yakmayı beceremedim çok alevli yanıyor ,halbuki alevsiz mavi yanmalı artık onuda uzmanından öğreniriz.

Buradaki en önemli konulardan biri oksaliğin buharının çok zehirli olduğu ve kesinlikle solunmaması gerektiğidir.İşlem esnasında özel bir maske takmak gerekiyor.
En kısa zamanda bende edineceğim maskeden.

Oksaliği buharlaştırmada pompa uygulamanın etkinliği açısından önemli bir etken daha sonra vakit bulursam bununla ilgili bir araştırma var çevirisini burada sizlerle paylaşırım.

3 yorum:

Ballı Baba dedi ki...

Hocam elinize sağlık güzel oldu. Üzerinde ufak çalışmalarla tek elle tutulacak şekle sokulabilir. Pompayı pille çalışır düşünseniz:)

Kenbiloğlu dedi ki...

Selahattin abi biraz daha modifiye edeceğim biraz kullanalım
daha iyi geliştiririz inşallah
selamlar

ali yener dedi ki...

kardeşim eline sağlık güzel bir çalışma olmuş bence uygulamanın olumsuz tarafı bir kovan için ayrılan zamanın biraz uzun olması uygulamayı zorlaştırıyor saygılar zaman konusunda çaloışma yapılırsa iyi olur