13 Mart 2010 Cumartesi

13 Mart Kontrolü



Bir kovanda arı mevcudu 4-5 cerceve olduğu halde yumurta hiç yok ne açık ne kapalı baktım işciler anayı sıkıştırıyor,tahminim herhalde yaşlı ana pili bitti bari ana üretene kadar idare etseydi ;birkaç gün daha gözlemleyeceğim olmazsa ipini çekeceğim



Uzun soğuk günlerden sonra arılar bugün bayram ediyordu.Genelde durumlar iyi .


Kovanın birinde baktım ana yok önceki kontrolde şüphelenmiştim zaten neyse ana kutusunun birinden aldım anayı kafeste verdim .Aradan üç saniye geçti baktım kovan girişinde işler hemen düzelmiş.

4 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Taşer,işler bazen yolunda gitmeyebiliyor,böyle zamanlarda insan faktörü devreye giriyor,umarım bu yılki yağışlar verim olarak bize geri döner,uğraşılarımızın karşılığını fazlasıyla alırız.Başarı kolaylık dileklerimle sevgi ve saygılarımıda iletiyorum.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Olacak böyle şeyler, gerekli müdahele yaparsanız işler rayına oturur. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum.
Saygılar

ARICISERKAN67 dedi ki...

selamunaleykum

Abi benimde bi tane kovanda yumurta larva vede kapalı yavru yok hava biraz soğuk olduğundan anayı detaylıda rayamadım.Ama benim ana sizinki gibi yaşlı değildi geçen senenin anası.Başka kovanda çıta alıp ona verdim inşallah sizde bende kurtarırız.

Çalışmalarınızda başarılıar......

Kenbiloğlu dedi ki...

İlhami Abi,

inşallah her yıl yeni umutlarla bu sevdaya devam inşallah hepimiz için verimli bir yıl olur

Bünyamin Abi,

dilekler için teşekkürler inşallah hepimiz için verimli bir yıl olur

Serkan arkadaşım,

ananın yaşlı olduğundan aslında tamda emin değilim farklı bir problemde olabilir önümüzdeki haftasonu bakacağız durum nedir?

sizlere başarılar,verimli bir sezon dilerim


selamlar