25 Şubat 2009 Çarşamba

Oğulu çıkmadan yakalama aparatı !!!







Oğul kovandan çıkarken musluktan ana çıkıyor hareketli olan kısımdan fakat ızgara olan kısımdan çıkamıyor kutu içinde hapis kalıyor diğer arılar kovan önünde salkım oluşturuyor.



8 yorum:

Unknown dedi ki...

ilginç bir ürün.. kullanan varmı işe yararmı acaba... hergün arılığa uğrama şansı olmayanlar için gerekli bir alet.. fiyatı nedir nerden bulabilirz.. bilgilendirirseniz sevinirim..saygılar yusufsalmaz@hotmail.com

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

güzel bir aparata benziyor denemek lazım arılıga ugrayamayan arkadaşlara faydalı olacak fakat bir sorun var bu aşamada erkek arılar bu çıkış yerlerini tıkamazmı çünkü polen kapanlarında aynı uygulamada bazan dolup çıkışı tıkıyorlar paylaşımına teşekkürler.

d.m.t dedi ki...

Birinci resim aparatın ön yüzü; ikinci ve üçüncü resimde kovana gelecek tarafı değil mi!
Peki ızgara dediğiniz şu birbirine parelel olan teller mi ?

Bizim sıska analar o tellerden geçer gibi geliyor:)
Resmin yanında ölçeklemek için bir arı olsaydı fena olmazdı!Izgaranın genişliği tam anlaşılmıyor!

Şaka şaka; paylaştığınız için sağolun;
Yalnız bir şey sorucam oğul yakalama aparatından ziyade oğul engelleme aparatı yok mu acaba? Bana lazım! Malum geçen sene ciyak ciyak bağıran kovanlarla az biraz sorun yaşamıştım da:)

Unknown dedi ki...

ismail kardeşim bu alet randımanlı olacağını ben kendi tecrübelerime dayanarak düşünemiyom sebebi ise bir çok arıcı kardeşlerimin de bildiği gibi ilk oğullarda biri döllü diğerleri dölsüz olmak üzere benim gözlemlerime göre 7 tane ye kadar saydım bir çok kez dölsüz analar bu gözlerden rahatlıkla geçerler ve oğulunda bu dölsüz analarla rahatlıkla gideceğini düşünürsek kapanın içinde sadece döllü ana kalır bazı durumlarda o bile kalmayabilir çünkü oğul vermeden önce kovanın anası rejim yaparak uçabilmek için zayıflamakta bu durumdada o gözlerden geçebilmekte bu tür alete güvenipte oğul zamanı arılığı boş brakmak olurmu bilemem.

Kenbiloğlu dedi ki...

Yusuf arkadaşım,

arkadaşların da belirttiği gibi dölsüz anaların ızgaradan geçme olasılığı var,kullanmadım malzemecide bir türk arıcı arkadaş gösterince fotolayıp paylaşmak istedim Türkiye de olduğunu zannetmiyorum,ancak benzerini üretebilirsiniz,kolay gelsin
selamlar

Ali Osman Abi,

bencede erkek arıların tıkama olasılığı var musluk tıkansada geçici bir zaman için olacağından
oğulu kaçırmaktansa musluğun tıkanması yeğlemişler herhalde
selamlar

Demet Hanım merhaba,

ikinci resim kovan musluğuna gelecek evet o teller ızgara oluyor
ölçek olayını kuluçkalığın üzerine konan ana ızgarasından aynen kopyalayabilirsiniz,bencede Asım abi nin belirttiği gibi bu aparat sadece ilk oğul olan döllü ana için elverişli olabilir dölsüz anaların ızgaradan geçeceğini bende düşünüyorum.Oğul engelleme aparatı bulursan bana da haber ver geçen sene 10 tane oğul benim gördüğüm çıktı :)
selamlar

Asım Abi,
haklısın bencede dölsüz analar geçer bu ızgaradan ilk oğullarda işe yarayabilir gördüm ve paylaşmak için yayınladım belki bunu görüp daha iyisini geliştiren arkadaşlarımız olur

selamlar

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yav döllü yada dölsüz anaarının gögüs kafesi degişmezki. Almanyadaki adam o kadar ahmaktı ve bu aleti yaptı. Izgaraların genişligi anaarının sırtı ve göğsüne göre ayarlanmıştır ve o aradan ne döllü nede dölsüz farketmez anaarı geçemez.

Birde ilk oğulda, kovandaki ilk anaarı olur daha oğuldaki kalabalık anaarıların çıkmasınada 5-6 gün vardır::)))

Bu aletin bir başka sakıncası,şudur erkeklerde o kafese doldugunda hareket imkanı kalmayıp kovan muslugunun tıkanmasına neden olabilir, peki Almanlar o zaman neden bunu kullanıyor derseniz onların kovanlarının altı hep açık ve havasız kalmazlar.

Birde kovana takılı halini görüp asıl o zaman yorumlamak daha iyi olacak.

ali yener dedi ki...

ben bu aleti erkek arı kapanı olarak biliyorum 1990 LI yıLLARda TKV ARICILIK TESİSLERİNDE SATILIYORDU OĞUL YAKALAMA AMAÇLI KULLANILABİLİNECEĞİNİ DÜŞÜNEMİYORUM ÇÜNKÜ ERKEK ARILAR DIŞARIYA ÇIKAMIYOR VE KAPAN KISA SÜREDE ERKEK ARIYLA DOLUYOR AMA ANA ARININ GEÇİP GEÇEMEDİĞİ KONUSUNDA BİR BİLGİM YOK

mayın35 dedi ki...

Bu kutunun iç dizaynı yok mu?Eğer varsa lütfen biri açsın da görelim.
Her ne icat ise de,emeği geçenlere teşekkürü borç biliriz.
Hasan mayın.İzmir