10 Ekim 2009 Cumartesi

Arılık Düzenlemesi












Kışa hazırlık olarak kovanları hem yükseğe hemde araziyi daha iyi kullanma adına telin dibine alacağım.Bunu tabi yavaş yavaş gerçekleştireceğim.10 cm ler halinde hareketlerle son haline kavuşturacağım.Bu iş için tanesi 1 liradan asmolen tuğla aldım var olan kalasları tuğlaların üzerine yerleştirdim.



5 yorum:

HB dedi ki...

Az öne alsanızda, kolonilerin arkasından kontroller daha kolay olsa...

Unknown dedi ki...

İsmail bey kolay gelsin,kovanlarınızın arkası ile telin arasında yeterince boşluk bırakmayı unutmayınız,kovan bakımları daha kolay olur tekrar kolay gelsin selamlar saygılar.

Unknown dedi ki...

ancak belki arılarda sende rahat edersinhadi bakalım şimdiden kolay gelsinbiraz yüksek olsunki kontrollerde belin ağırmasın.

Ballı Baba dedi ki...

Hocam kış hazırlığın hayırlı olsun. Kovanları henüz sehpalara yerleştirmediğine göre, küçük ama önemli bir hatırlatma :)
Her kovan kendi ayakları üzerinde duracak şekilde ayarla. Hem tuğla ucuz kovan başına 2 veya 4 tuğla koyarsanız her kovan kendi ayağı üzerinde durur. Eğer kalasların üzerinde olurlarsa siz ilk kovanla çalışırken ağacın sesi iletmesi sonucu kalas üzerinde tüm kovanlar ne oluyor diye sizi kontrole gelirse sonra neden bu arılar sokuyor diye merak etmiyesin.
Arıların sokmaması birazda arıcının işi. Arkaya doğru günlük bir metre yana doğru 20-30 cm taşıyabilirsiniz, sorun olmaz...

Kenbiloğlu dedi ki...

Değerli bilgileriniz için hepinize teşekkürler,tele tam yaklaştırmayacağım vede kalasları iptal edeceğim Selahattin abinin dediği gibi, sizlerede kolay gelsin
selamlar