18 Kasım 2009 Çarşamba

18.11.09 kontrol







bazı kovanlar yavru uçuruyordu,fotodan görüldüğü üzere kovanlarımda alttan havalandırma olmadığından kovan musluğunu komple açık tutuyorum



Koanlara tek tükte olsa polen girişi vardı






tepekentteki kovanlarım yerdeydi, yükseğe kaldırdım biraz geciktim neyse iyice hava yağışa dönmeden hallettik

4 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Taşer bölgesel olarak tektük faaliyetler olsada neticede kış mevsimine girdik,beklentilerimiz baharı en güzel şekilde karşılayabilmek,umarım tüm arıcılar kayıpsız ve hastalıksız olarak kış mevsiminden çıkarlar,kolaylıklar diliyorum.

d.m.t dedi ki...

Kovanlar ota gömülmüş! Yerden kaldırmak güzel olmuş; ancak tek tuğla üzerinde kovanlar fazla dengeli durmuyor gibi! İlerleyen günlerde bir ayar çekersiniz sanıyorum!

Kovan kuluplarını neden yanlara değil de öne ve arkaya taktınız!
Birde güvercinin uykusu mu gelmiş acaba? Gözleri mahmur bakıyorda:)

Kenbiloğlu dedi ki...

İlhami Abi evet kışa girdik bundan sonra kovan kapağı açıp pek rahatsız etmemek gerekir temennilerinize bende katılıyorum

Demet hanım haklısınız bir ayar çekeceğim gerekirse ikiye çıkartacağım,kovanlar ilk arılarımla birlikte gelen kovanlar şanzımıza böyle geldi :))

Güvercin soğuk bir günde sıcak elleri bulunca kendin geçmiş

tüm arıcılara kayıpsız bir kış dileğiyle

UĞUR KIRAN dedi ki...

Demet hanıma cevabı ben vereyim buradan;
benimde ilk kovanlarımın kulpları yanlardaydı.Ancak daha sonrakileri öne ve arkaya taktırdım ve taşımasıda çok daha rahat hale geldi.Kollarımı biraz fazla açıyorumtaşırken ama yük merkezi vücuduma daha yakın oldugu için ağırlığı dha kolay yüklenmek mümkün oluyor.Bu arada sizinde bayramınız kutlu olsun.