19 Şubat 2009 Perşembe

Kara Haber





Maalesef bugün arılığa gittiğimde en çok önem verdiğim kovanın (saf karniyol) musluğu yere gelecek şekilde devrildiğini gördüm nerdeyse hava almıyor gibydi dedim eyvah havasızlıktan gitti belki köpek falan devirdi.
Kovanı açtığımda bir gram bal kalmadığını gördüm halbuki kovan mevcudu iki cerceve idi Kasım ayında full iki cerceve ballı çıta bizzat Ali Türk vermişti.Kovan sıfırı tüketmiş maalesef hayırlısı olsun ne yapalım.
Muhteşem abiye içimden ya hergünde besleme olurmu diyordum demek ki bir bildiği varmış :)
olsun kalan sağlar bizimdir.
Sonuç kış bal stoğu çok önemli hele karniyol gibi yavru kesmeyen ırklar için

4 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Abi insanlık bu gun yok olmamasını şişmanlara borclu:))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

İsmail ben geldigimde bu arı zaten gümlemek üzereydi.İçinde bal yoktu. Ben bu arıya mudahale edip birde yumurtalı çıtasını başka kovana vermıştim. Sonrada çıta bal verdim ve bu kovanı buradan al dedim beni dinlemedin. Birde arı zayıftı kovanların sönmemesi için sadece bal yetmiyor iyi mevcutta olmalı.

Kenbiloğlu dedi ki...

Ali abi,
arı iki çerceveydi iki cerceve bal koydun kasım ayında arının içindeki ölü mevcutu 4 çtadan aşağı değil benim kovana sadece bal yeterdi :))) keşke olsaydı
hayırlısı olsun
selamlar

Unknown dedi ki...

ismail kardeşim ölenle ölünmez hayat devam ediyor canın sağ olsun zarar cana geleceğine mala gelsin hiç üzülme akacak kan damarda durmaz.