27 Ekim 2009 Salı

Nordzucker firmasının arıyemi

Ben burada nacizane yabancı dilde olan ve güvenilir bulduğum bilimsel araştırmaları çevirip yayınlıyorum.Burada dikkat edilirse hiçbir çevirinin altına kendi yorumumu eklemiyorum.Burada amaç sadece var olan bilimsel çalışmayı paylaşmak.

Şimdi ben bazı üç beş kovanı olan arkadaşlar gibi kendi amatör tecrübelerimi,Almanya da üniversitelerde enstitülerde bir kaç yıl süren ve çok özel şartlarda gerçekleştirilen bilimsel çalışmaların önüne koyamam,koymam.

Ben yine değerli bulduğum çalışmalara denk geldikçe burada paylaşacağım.

İnvert konusuna son defa değiniyorum bir dahada girmeyeceğim herkes kendisi için doğru olanı tercih eder ve uygular.Ben geçen sene özel termometre alıp arılarına invert şurup verenlerden biriyim (asit inversiyonu ile elde edilen).Ha invert şurup bir daha kullanmam mı? kullanırım fakat üzerine bastıra bastıra söylüyorum enzim ile elde edeceğim invert şurubu kullanırım.

Hala konuyu tam anlayamayanlarada şaşıyorum ya benim türkçem yeterli değil ya da ne bileyim! Araştırmada invert kötüdür zararlıdır denmiyor, içeriğindeki HMF si yüksek olan invert zararlıdır.Almanya da hazır invert kullanan arkadaş ben bir zararını görmedim diyor sen hazır alıyorsun Almanya gibi bir ülkede zaten HMF si yüksek olup arılara zarar verecek bir ürüne kimse ruhsat verip sattırmaz.

Ayrıca ben bugüne kadar ne bir litre şuruba para verdim ,nede para verip bir kilo hazır kek almadım (kendim yaptırdım),kimseyide bu yönde yönlendirmedim.

Almanya da ki Nordzucker firmasının arı yemi olarak sunduğu bir ürünün açıklamasını okuduğumda ;arılar için zararsız olan çok düşük HMF oranı içermektedir diye belirtiliyor bunuda paylaşmak istedim.

Tartışmaların kavgacı insanları kırıcı üsluba dönüşmesine ayrıyeten üzülüyorum,sanal alemde herkes paylaşımını yapar ,isteyen istediği uygulamayı yapar.İlla da herkesin bir noktada buluşması gerekmez diye düşünüyorum.

5 yorum:

Murat Çakır dedi ki...

Söylenenlere, yazılanlara canını sıkmaya deymez. Sistematik bir mobbing uygulaması var. Herkes kendi niyetine layık olduğu sonucu görsün.

UĞUR KIRAN dedi ki...

İsmail kardeşim, blogundaki paylaşımlarını takip eden biri olarak alınganlığına hak veriyorum.
Hiçbir beklenti içinde olmadan bizlerle paylaştığın ve emek sarfettiğin çalışmalar için kim size birşey söyleme hakkına sahip olabilir?
Ben size şunu söyliyim ki yaptığınız tercümeler, bizler için oldukça faydalı olmuştur.Yıllar önce araştırılmış ortaya konmuş çalışmaları siz bizlere türkçe tercümesini sunmanız dolayısıyla ancak taktir edilecek iş başardınız bence.Yoksa sonu olmayan tartışmaları yeniden alevlendirmek değil elbette.
Çalışmalarınızın ve paylaşımlarınızın devam etmesi ve arıcılıkta çok daha başarılı olmanız dileklerimle.

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

ismail bey emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkür ederim

Kenbiloğlu dedi ki...

Arkadaşlar desteğiniz için teşekkürler sizlerede iyi bir kışlama ve kayıpsız bir kış periyodu diliyorum
,selamlar

bornovalı arı hastası dedi ki...

selam ismail bey enzim ile elde edecegim invert şurubu kulanıcam demişsin .Yapılısını tarif edermisin.Ev ortamında yapa bilirmiyiz.şimdiden teşekürler